Linkshandige eenhands fluit voor Emma

Emma is 8 jaar geleden geboren met een reductiedefect aan haar rechterhand, zij mist een aantal vingers en kan haar pink niet buigen. Deze meid wilde heel graag een muziekinstrument bespelen, de dwarsfluit. Samen met een enthousiaste docent hebben de ouders gezocht naar de mogelijkheden en na 3 maanden les is Emma nog steeds enthousiast. Haar eerste voorspeelavond heeft ze al 2 liedjes gespeeld, maar meer dan 4 tonen spelen met haar linkerhand zat er niet in.

Dankzij de Stichting Muziek-O-Theek heeft zij nu de beschikking over een linkshandige eenhands dwarsfluit waarmee zij ALLE tonen kan fluiten. Deze dwarsfluit is perfect voor Emma.

Maarten Visser van de Fluitstudio heeft de fluit gemaakt.  De Fluitstudio heeft een zeer grote ervaring op het gebied van aangepaste blaasinstrumenten. Ruim over de 175 instrumenten zijn inmiddels aangepast, waaronder blokfluit, klarinet, baritonsaxofoon, trompet en nu dus een dwarsfluit. www.fluitstudio.nl

foto: Tjitte Jan Hogeterp